logo-grab-alpha.png

Daftar Sebagai Pemandu Grab

mudah - pantas - percuma

Belum ada PSV?

Bermula tahun 2020, kerajaan Malaysia telah mewajibkan setiap pemandu e-hailing untuk mendapatkan lesen PSV jhas untuk e-hailing. Anda boleh melakukan dengan kami, hanya mengambil masa seminggu sahaja untuk menyiapkan lesen PSV anda. Perkara yang leceh sentiasa dipermudahkan oleh agen kami. Hubungi kami untuk keterangan lanjut!

Proses ini mungkin agak merumitkan bagi yang tidak mengetahui prosedur dan cara untuk berjaya dalam setiap langkah. Kami telah membantu dari segi konsultansi dan telah membantu ramai pemandu e-hailing untuk mengikuti setiap langkah agar pengalaman anda untuk memulakan pemanduan e-hailing menjadi mudah dan pantas. Melalui kami, anda tidak perlu khuatir untuk sesi pengambilan PSv yang panjang, lama, dan meletihkan. Kami akan selesaikan setiap masalah ini untuk anda.

Memulakan pendaftaran bersama kami, kami pastikan yang anda mampu menjadi pemandu Grab berjaya dengan Tips & Latihan berterusan dari kami. Pasukan sokongan kami akan membantu anda dari permulaan pendaftaran sehinggalah kepada pemanduan, bersama kami anda pasti tidak berseorangan!

Apakah itu PSV?

PSV adalah short form kepada Public Service Vehicle. Lesen ini adalah wajib jika anda mengambil penumpang atau barangan yang berbayar atau lebih mudah dikenali sebagai Lesen Teksi, Lesen Bas.

Adakah PSV itu wajib untuk mula pemanduan e-hailing?

Jawapan mudahnya adalah, YA. 

Sehingga kini, tidak ada lagi jawapan yang muktamad sama-ada kategori E-hailing adalah SAMA dengan kategori Jurupandu (JP) dan teksi. Pihak Grab masih berbincang dengan SPAD/APAD, JPJ dan Kementerian Pengangkutan untuk mencapai persetujuan yang munasabah dan adil kepada para pemandu Grab dan E-hailing lain. Dari info dalam, pihak Grab bercadang untuk memperkenalkan kategori PSV E-hailing sebab kebanyakan pemandu Grab hanya memandu secara Part Time.

Walau apa sekalipun, adalah menjadi satu kawajipan untuk setiap pemandu e-hailing mempunyai lesen PSV.

Kami mudahkan perkara yang rumit, agar anda mampu mulakan pemanduan dengan mudah dan pantas

Banyak di kalangan warga Malaysia ingin memulakan kerja sendiri seperti memandu Grab, tetapi polisi, peraturan dan pendaftaran tampak merumitkan.

Mari berdaftar bersama kami, kami adalah satu-satunya pasukan Alpha Driver yang paling kompeten, yang mempunyai setiap jalan penyelesaian dan sumber bagi membantu anda memulakan pengalaman bermakna sebagai pemandu e-hailing.

 • Pengendalian Pendaftaran dan Pengurusan E-Hailing

 • Pendaftaran PSV & EPV

 • Pembaharuan Insuran bagi Kereta E-Hailing

 • Kereta Sewa Grab & E-Hailing

 • Sistem Sokongan Dan Latihan Berkala Bagi Ahli Kami

 • Sokongan VIP bagi pemanduan-sewa Kami

  • Sokongan 24/7 kecemasan​

  • Sokongan Bimbingan Mentoring

  • Khidmat penyelenggaraan kenderaan percuma

  • Insuran dan Talian Khidmat Kecemasan Percuma

Tunggu Apa Lagi? Mari Berdaftar Dengan Kami Sekarang!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now