logo-grab-alpha.png

Daftar Sebagai Pemandu Grab

mudah - pantas - percuma

Ingin Memandu Grab?

Inginkan kerja sendiri yang boleh menjana pendapatan lumayan sehingga RM8000? Semestinya anda mampu dengan Grab. Tapi adakah anda tahu bagaimana ingin berjaya di dalam pemanduan bersama Grab?

Dengan memulakan pendaftaran bersama kami, kami pastikan yang anda mampu menjadi pemandu Grab berjaya dengan Tips & Latihan berterusan dari kami. Kami boleh membantu anda dari permulaan pendaftaran sehinggalah kepada pemanduan, bersama kami anda pasti tidak berseorangan!

Mengapa Mendaftar Bersama Kami?

Daftar Mudah

Percuma

Tak Perlu

Hadir HQ/ Kiosk

Mudah

Syarat Kelayakan

Lesen

Memiliki Lesen "D" PENUH

("P" Tidak diterima)

Umur

Berumur "21" tahun hingga "69" tahun sahaja

Kenderaan

Kereta 4 pintu sahaja dan tahun buatan bawah 9 tahun

Rekod Diri

Rekod saman had laju tidak melebihi 3 saman dalam masa 3 tahun dan Tiada kes polis dan mahkamah

anda tidak punyai kereta?

jangan bimbang,

kami boleh berikan 

kereta yang anda

inginkan

Banyak di kalangan warga Malaysia ingin memulakan kerja sendiri seperti memandu Grab, tetapi mempunyai kekangan kewangan untuk membeli kereta.

Menggunakan juga anda mempunyai kereta sendiri tetapi khuatir ia bakal memberikan pelbagai jenis masalah di masa hadapan seperti kos pengendalian yang tinggi!

Menyewa dengan Grab juga memerlukan masa yang lama kerana permintaan yang terlampau tinggi dan tidak cukup bekalan kereta.

Memandu menggunakan kereta kami, kami menjamin dengan latihan "advance" yang bakal memberikan ilmu bermanfaat untuk menjadi pemandu yang hebat dan kompeten bagi mejana pendapatan tinggi secara pintar!

Ikuti program penyewaan kami bermula dari Bezza, Alza, City, Vios, Accord, Camry mengikut citarasa anda dan sertai kumpulan VIP kami bersama "otai" Grab di industri ini!

 

PENDAFTARAN PANTAS DAN MUDAH

Pendaftaran untuk menjadi pemandu Grab sangat menyusahkan kerana anda perlu pergi ke HQ dan beratur panjang untuk dapatkan khidmat dari pejabat. Kami memudahkan urusan ini kerana melalui kami (* Grab Alpha*), anda tidak lagi perlu hadir ke HQ atau KIOSK bagi verify account GRAB anda. Tenang dan tunggu dirumah, kami uruskan segalanya secara PERCUMA dan PANTAS. Pendaftaran anda kini hanya memerlukan masa sehingga 10 hari sahaja dari kebiasaan selama 17 hari.

Soalan Lazim

APA KELAYAKAN YANG DIPERLUKAN?


Memiliki Kereta (sendiri/keluarga/sewa) Jika anda memerlukan kereta, kami juga menyediakan kereta sewa ehailing untuk anda
Kereta 4 pintu dan mestilah tahun “2011” keatas.
Memiliki lesen “D” Penuh (“P” tidak diterima) Memiliki Lesen PSV e-Hailing
Nama hendaklah ada dalam Covernote insurans. Jika tiada anda boleh tambah nama di syarikat insurans. Insuran e-Hailing tambahan (juga boleh ambil insuran harian Grab)
BILAKAH MASA YANG SESUAI UNTUK MEMANDU?


Anda boleh memandu pada bila-bila masa sahaja yang anda suka. Tiada paksaan berapa lama yang anda perlu memandu. Segalanya terserah kepada anda sendiri. Andalah bos anda sendiri! Tidak seperti Grab Alpha yang lain, kami juga akan meyediakan perkhidmatan latihan dan sokongan bagi memberi anda tips dan nasihat cara-cara memandu dengan bijak!
BERAPA PENDAPATAN YANG ANDA BOLEH DAPAT DALAM GRAB?


Jika anda memandu secara sambilan, kebiasaannya akan dapat diantara RM500-RM2000 sebulan. Jika anda memandu sepenuh masa, anda boleh dapat pendapatan diantara RM3000-RM8000 sebulan, bergantung kepada ilmu dan strategi yang kami akan kongsikan serta komitmen anda yang tinggi nanti.
ADA APA-APA BIMBINGAN TAK BILA ANDA DAH JADI PEMANDU NANTI ?


Sudah pasti! Anda akan dimasukkan ke dalam group whatsapp yang kami akan bimbing anda secara online. Anda juga boleh berjumpa dengan kami untuk sesi bimbingan secara bersemuka supaya anda lebih faham tentang strategi yang akan dibuat nanti supaya pendapatan yang diinginkan akan dapat dicapai insyaAllah. Kami menyediakan latihan kelengkapan diri, dan kit asas pemandu baru pada semua pemandu dibawah kami. Kami juga memberikan latihan terperinci "advance learning" dari otai Grab yang pastinya boleh memberikan anda lebih maklumat dan keyakinan diri untuk berjaya di dalam Grab.
ADAKAH SAYA BOLEH DAFTAR JIKA PERNAH JADI PEMANDU UBER?


Jika anda pernah mendaftar pemandu uber? Maka anda tidak perlu mendaftar sebagai pemandu grab kerana anda akan diserapkan ke dalam grab secara automatis, sila rujuk email yang di hantar oleh uber/grab kepada anda atau terus berhubung dengan custmer service grab di talian 1300805858 atau 0379326000 . Segala pertanyaan kepada kami tentang uber tidak akan dapat dilayan kerana kami hanya menguruskan pendaftaran baru sahaja. Mohon seribu kemaafan.
SAYA BARU INGIN BERMULA, DAN TIDAK MEMPUNYAI PSV


Setiap pemandu e-hailing diwajibkan untuk memiliki lesen PSV atas saranan kerajaan. Kami boleh membantu anda untuk mendapatkan PSV dalam kadar segera melalui kami. Dengan hanya kos berharga RM150, kami akan hantar anda bagi sesi latihan dan peperiksaan amali JPJ dan setelah lulus, anda akan dapat PSV dalam masas 24 jam sahaja.
APA PROSEDUR PENDAFTARAN & BERAPA LAMA UNTUK SIAP?


Atas perubahan terbaru yang dikuatkuasakan oleh kerajaan Malaysia, setiap pemandu ehailing diwajibkan mempunyai lesen PSV, dan Grab akan mengeluarkan EVP bagi setiap kenderaan yang berdaftar dibawah Grab. Bagi kereta yang berumur 3 tahun keatas, anda diwajibkan untuk menghantar kereta anda bagi pemeriksaan PUSPAKOM. Jika setiap perkara telah tersedia apabila anda ingin memulakan pendaftaran, ia hanya mengambil masa sehingga 10-15 hari bekerja melalui kami. Jika anda berdaftar sendiri, waktu untuk mendapat kelulusan boleh mengambil sekitar 17 hari waktu bekerja.
SAYA TIDAK MEMPUNYAI KERETA TETAPI BERMINAT UNTUK BUAT GRAB


Jangan khuatir, kami juga menyediakan khidmat sewaan kereta bagi penggunaan ehailing. Kereta kami diselia dengan baik dan mempunyai jenis kenderaan bagi segmen AnyGrab (Bezza), GrabCar+ (City/Vios), Premium (Accord/Camry). Sewaan kami adalah yang terendah di pasaran, anda akan diserap masuk di dalam segmen pemandu STAR dimana kami akan menyediakan khidmat pengurusan 24 jam, latihan "Advance Driving", dan juga Khidmat Kecemasan Jalanraya 24 Jam. Hubungi kami untuk pengetahuan lebih lanjut.

Tunggu Apa Lagi? Mari Berdaftar Dengan Kami Sekarang!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now